Teguh

Setelah kecewa cinta pertama, Nina cekalkan hati meneruskan hidupnya bersama ibu tersayang Mengahwini Fikri, bekas kekasihnya bukanlah menjadi idamanannya kini tetapi apakah Nina akan terus diulit kekecewaan yang terpendam di hati Akan bahagiakah hidupnya nanti Atau sekadar menambah kelukaan di hati yang tidak mungkin akan sembuh.
Teguh Setelah kecewa cinta pertama Nina cekalkan hati meneruskan hidupnya bersama ibu tersayang Mengahwini Fikri bekas kekasihnya bukanlah menjadi idamanannya kini tetapi apakah Nina akan terus diulit kek

  • Title: Teguh
  • Author: Norhayati Berahim
  • ISBN: 9838932884
  • Page: 321
  • Format: Paperback
  • 1 thought on “Teguh”

    1. X perasan pun wujudnya naskah ni dalam himpunan karya penulis. Yang aku dapat, covernya berlainan drpd yang kat atas. Lebih muda belia. Cover yg atas tu macam mak-mak sikit, padahal umur si heroin baru 30 tahun.Sesapa yang mengikuti tulisan NB pasti sudah 'kenal mesra' dengan watak2nya. Confirm ada:1) Watak Wirawati; gadis biasa dengan jati diri yang luar biasa2) Watak 'the gatai man'; of course si lelaki yang mengejar si wirawati3) Watak 'emak yang malang'; emak yang ditinggalkan suami4) Watak [...]

    2. Novel nipis ni antara novel terawal karya NB [ 1996 - aku baru masuk darjah 4 hik3 lalala5 :]. Tak silap ini bukan cover sebenar novel ini. Tapi tak mengapa, mari aku cerita pasal novel yang nipis ni. Lupa! Aku beli secara online. So credit to Miss Bookaholics.Ia tentang Nina; gadis biasa-biasa yang punya kisah biasa-biasa juga. Dia pernah bercinta dengan Fikri. Namun kisah cinta mereka berakhir apabila Fikri berubah arah kepada wanita yang dikatakannya jauh lebih baik dari Nina. Kecewa dengan c [...]

    3. Bila baca Teguh, eh! Macam cerita Merahnya Ceri yang 2-3 hari lepas baru habis baca. Teguh diterbit tahun 1996, jadi kena tukar ayat skit. Eh! Cerita Merahnya Ceri macam Teguh. Kat mana yang sama? Tempat kerja watak utama dikilang, dicintai lelaki berbangsa lain secara diam2, dikejar semula cinta pertama dan mereka berkahwin. Ayah Nina juga berkahwin lain. Yang tak samanya, tentulah NB membawa kisah Nina dengan lebih dewasa sebagai pegawai di bahagian HR. Watak Nina sangat sibuk. Dialah yang men [...]

    4. Karya Norhayati Berahim macam biasa, mantap. Watak wanita utama biasanya kuat semangat dan jitu peribadinya. Nina dalam cerita ini juga kuat semangat, baik budi dan seorang pengurus yang berdedikasi. Tapi kan, saya sampai habis tak berkenan dengan Fikri. Patutnya Nina kahwin dengan Benedict.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *